Komentara: 0
Pregleda: 1634

Dani crnogorske kulture od 7. do 10. maja

04.05.2024. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
Manifestacija "Dani crnogorske kulture" biće održana od 7. do 10. maja  našem gradu. Posetioce očekuje raznovrstan kulturno-umetnički i zabavni program, dok će centralna proslava biti "Crnogorsko veče".
Dani crnogorske kulture od 7. do 10. maja

U utorak, 7. maja biće prikazan igrano-dokumentarni film "Živko Nikolić - Nedosanjani san", reditelja Senada Šahmanovića. Ovo ostvarenje biće prikazano u bioskopu "Lifka", od 20h.

Ovaj dugometražni film je priča o poslednjem, nedovršenom delu velikog crnogorskog i jugoslovenskog sineaste Živka Nikolića (1941 - 2001.).

Narednog dana (8. maj), od 20h u bioskopu "Lifka" na repertoaru je televizijski film "Viljuška se drži u lijevu ruku", koji će biti prikazan u čast Gorana Bulajića i Miodraga Karadžića.

U pitanju je crnogorski humoristički TV film snimljen 1993. godine. Radnja je smeštena u zabačeno i zaostalo crnogorsko mesto gde jednoj porodici dolazi ugledni i bogat gost, pa se, kako bi ga impresionirali, na brzinu moraju naučiti bontonu...

Trećeg dana manifestacije, 9. maja, na programu je monodrama Voja Krivokapića "Bizmismen" koja je rađena po scenariju Miodraga Karadžića, u režiji Gorana Bulajića. Predstava će biti odigrana na sceni Dečjeg pozorišta, od 20h.

Nagrađivana monodrama na aktuelan i humorističan način zabavlja publiku doživljajima Crnogorca koji, saznavši da mu je sin postao “bizmismen”, odlazi za njim u daleki grad. Izvrsnom i nagrađivanom izvedbom, Vojo Krivokapić donosi dašak originalnog crnogorskog mentaliteta prepunog smeha i zabave.

CRNOGORSKO VEČE U RESTORANU "SPARTAK"

Poslednjeg dana manifestacije, 10. maja, biće održano tradicionalno "Crnogorsko veče" - kulturno-zabavni program, priređen u restoranu "Spartak"sa početkom u 20h. Goste će zabavljati Milomir Miljanić, Nataša Eremić i Raško Spasojević. Kotizacija iznosi 3.000 dinara, a rezervacije mogu da se obave putem telefona 063/551-390, ili lično u prostorijama Udruženja, u Ulici braće Radić 4.

Posećamo, Udruženje Crnogoraca Subotice osnovano je 2011. godine, s ciljem okupljanja članova i prijatelja koji potiču iz Crne Gore. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 nedelju i 6 dana
Komentara: 0
Pregleda: 1634

Povezano dešavanje

Crnogorsko veče

Crnogorsko veče

23.04.2024.
0
Povezane teme

dani crnogorske kulture

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.